Hakutulos

Uutiset

7.02.2019
Tupakoinnin vähentämiseen keskittyvä kehitysyhteistyöhankkeemme Kirgisiassa ja Keski-Aasiassa on antanut meille paljon. Olemme saaneet tuntea, että tekemämme työ on merkityksellistä ja tärkeää. Emme ole ainoastaan olleet kouluttamassa ja opettamassa muita, vaan olemme samalla saaneet intoa omaan työhömme.
15.01.2019
Filha järjestää valtakunnallista ja alueellista täydennyskoulutusta ahtauttavien keuhkosairauksien (astma ja keuhkoahtaumatauti) ennaltaehkäisyyn, toteamiseen ja hoitoon liittyvistä aiheista yhdessä terveydenhuollon yhteistyöverkostoissa olevien ammattilaisten kanssa.
10.01.2019
Äidin tupakointi vaikuttaa lapsen koko elämään, siksi olisi tärkeää lopettaa tupakointi jo raskautta suunniteltaessa, koska raskauden ensimmäiset viikot ovat myös häiriöille altista aikaa. Filhan asiantuntijaylilääkäri Maria Juusela toteaa: ”Juuri tämän vuoksi Filha on tehnyt tupakoivalle äidille sähköisen savuttomuuskoulutuksen, joka on nimeltään OmatAskeleet.”
29.11.2018
Suhtautuminen tupakointiin on muuttunut, kun tieto terveysriskeistä on lisääntynyt Kirgisiassa toteutetussa kehitysyhteistyöhankkeessa. Tupakkatyötä on tarkoitus laajentaa naapurimaihin Keski-Aasiassa.
14.11.2018
Keuhkoahtaumatauti on tavallinen kansansairaus, jota sairastaa ainakin 250 000 suomalaista, moni tietämättään. Alkuvaiheessa Keuhkoahtaumatauti voi olla lähes oireeton, tai oireina esiintyvä yskä ja hengenahdistus tuntuvat elämään kuuluvilta asioilta. Jos taustalla on tupakointihistoria, ovat pitkittyneet hengitysoireet syy hakeutua tutkimuksiin. Alkuvaiheen elämäntapamuutokset saattavat lähes pysäyttää sairauden etenemisen. Näin tapahtuu kuitenkin harvoin, koska sairastunut itse ei osaa hakeutua hoitoon. Tauti löytyy usein vasta myöhemmin vaikkapa pitkittyneen flunssan tai jonkun muun sairauden hoidon yhteydessä.
5.11.2018
Parantumattomasti sairaita hoitavien lääkäreiden palliatiivisen eli oireenmukaisen hoidon osaamisessa on kehitettävää ja lääkärit tarvitsevat enemmän koulutusta aiheesta. Tehokasta oirehoitoa tarvitsevat monet vakavasti sairaat, mutta erityisesti keuhkosyöpää sairastavat potilaat, joiden sairaus todetaan usein vaiheessa, jossa tauti on levinnyt ja parantavaa hoitoa ei ole tarjolla.
31.10.2018
Kansallisen sisäilma ja terveys -ohjelman tavoitteena on vähentää sisäympäristöön liittyviä terveys- ja hyvinvointihaittoja. THL:n koordinoima ohjelma julkistetaan tänään 31. lokakuuta Ympäristöterveyspäivillä Tampereella. Filha on mukana ammattilaisia asiasta kouluttamassa. Olemme osallistuneet ohjelman suunnitteluun ja ohjausryhmään.