Hakutulos

Uutiset

24.04.2018
Uskoisitko, että elämäsi aikana jopa puoli miljoonaa tupakkaa poltettuasi, voisit päästä siitä vielä eroon? Tuusulalainen Kaj Pirhonen onnistui ja tukee nykyisin muita pääsemään irti tupakasta. Hän toimii Keuhkoterveysjärjestö Filhan kouluttamana vertaistukiohjaajana tupakan vieroitusryhmissä.
16.04.2018
Tupakointi ei tuo mielenterveyskuntoutujalle henkistä tukea, vaan riippuvuuden kierteen. Lopettamiseen tarvitaankin usein ulkopuolisen apua. ”On hyvä kysyä, haluaako ihminen lopettaa, sillä jo se saa ajattelemaan asiaa”, savuttomuuskoutsi Heidi Järvinen sanoo. Hoitohenkilöstö voi tarjota riippuvuustestejä ja nikotiinivieroitustuotteita. ”Tosin lääkärin pitää määrätä vieroitustuotteita, mutta ne ovat tärkeä tuki”, apulaisosastohoitaja Maija Niemi sanoo.
29.03.2018
Toiminnalliset hengitykseen liittyvät oireet ovat suomalaisväestössä tavallisia. Tuoreen tutkimuksen mukaan noin neljänneksellä (26 %) suomalaisväestöstä on hengitystieoireita ilman, että heillä on lääkärin toteamaa hengityssairautta tai objektiivisissa mittauksissa havaittavaa hengityspoikkeamaa. Erilaiset psykologiset tekijät, kuten terveysahdistus, vaikeudet tunteiden ja niihin liittyvien kehon reaktioiden tunnistamisessa tai heikko elämänhallinta lisäävät selittämättömien hengitysoireiden ja runsaan terveyspalvelujen käytön todennäköisyyttä.
20.12.2017
Kuluneena syksynä Filha ry on kokeillut Tukinet-verkkopalvelussa toimivaa vertaistukea tupakoinnin lopettamiseen. Keskustelutukea, tietoa tupakoinnin lopettamisesta ja riippuvuuden eri vaiheista, oli tarjolla kerran viikossa kuuden viikon ajan. Kokemukset olivat rohkaisevia ja kokeilu saa jatkoa 22. päivä tammikuuta 2018.