Hakutulos

Uutiset

17.09.2018
Keskustele potilaasi kanssa syksyllä edellisen kevään ja kesän allergiaoireista ja kerro siedätyshoitomahdollisuudesta. Potilas ei itse muista mainita hankalistakaan alkukesän allergiaoireistaan enää syksyllä tullessaan vastaanotolle esim. astman pahenemisvaiheen tai muun akuutin oireen takia. Asia tulee mieleen vasta seuraavana keväänä, kun allergiaoireet taas alkavat. Nyt on siis aika keskustella potilaan kanssa siedätyshoidosta!
27.08.2018
Mielenterveys- ja päihdepotilaiden nikotiiniriippuvuutta ei ole pidetty kovin suurena ongelmana, eikä siihen ole herkästi puututtu. Terveydenhuollon ammattihenkilöstölle on nyt tarjolla perehdytystä, miten tupakointi kannattaa ottaa puheeksi ja miten lopettamista tuetaan.
24.08.2018
Filha tarjoaa useita erilaisia koulutuksia terveydenhuollon ammattilaisille, jotka haluavat päivittää tietojaan allergioista, keuhkosairauksien hoidosta, tupakoinnin vieroituksesta tai infektiotaudeista, kutsumme sinut mukaan!
24.04.2018
Uskoisitko, että elämäsi aikana jopa puoli miljoonaa tupakkaa poltettuasi, voisit päästä siitä vielä eroon? Tuusulalainen Kaj Pirhonen onnistui ja tukee nykyisin muita pääsemään irti tupakasta. Hän toimii Keuhkoterveysjärjestö Filhan kouluttamana vertaistukiohjaajana tupakan vieroitusryhmissä.
16.04.2018
Tupakointi ei tuo mielenterveyskuntoutujalle henkistä tukea, vaan riippuvuuden kierteen. Lopettamiseen tarvitaankin usein ulkopuolisen apua. ”On hyvä kysyä, haluaako ihminen lopettaa, sillä jo se saa ajattelemaan asiaa”, savuttomuuskoutsi Heidi Järvinen sanoo. Hoitohenkilöstö voi tarjota riippuvuustestejä ja nikotiinivieroitustuotteita. ”Tosin lääkärin pitää määrätä vieroitustuotteita, mutta ne ovat tärkeä tuki”, apulaisosastohoitaja Maija Niemi sanoo.