Uutiset

21.06.2017
Vertaistukea ei ole Suomessa laajemmin kokeiltu tupakkatuotteiden käytön lopettamisessa, vaikka vertaistuen käytöstä onkin hyviä kokemuksia muissa elintapamuutoksissa.
13.06.2017
Vietimme 7.6.2017 Filhan 110-vuotisjuhlaa aurinkoisena kesäpäivänä juhlasymposiumin merkeissä Kalastajatorpalla. Symposiumin teemana oli hengittämisen ilo ja pyrkimys keuhkosairauksien ennaltaehkäisyyn.
7.06.2017
Täyttäessämme 110 vuotta on hyvä hetki tarkastella nykyhetkeä ja arvioida tulevaa. Vuonna 1907 toimintansa aloittanut yhdistyksemme tekee tänä päivänä monipuolista, pitkäjänteistä työtä keuhkosairauksien ehkäisemiseksi ja hoidon tukemiseksi kotimaassa ja ulkomailla. Näiden tehtäviemme parissa ponnistelemme tavoitteellisesti, jotta yhä useammalla olisi ilo hengittää. Emme voisi onnistua työssämme ilman yhteistyökumppaneitamme. Juhlamme keskellä tunnemme kiitollisuutta kaikkia niitä ammattilaisia kohtaan, joiden kanssa saamme tehdä yhdessä työtä!
23.03.2017
Maailman terveysjärjestön WHO:n arvion mukaan vuonna 2015 10,4 miljoonaa ihmistä sairastui tuberkuloosiin ja 1,8 miljoonaa kuoli tautiin. EU:n alueella tuberkuloosiin sairastui samana vuonna 60 000. Tuberkuloosiin kuolee enemmän ihmisiä kuin mihinkään muuhun infektiotautiin. Erityisen ”tappava” on yhtäaikainen tuberkuloosi- ja HIV-infektio.
14.03.2017
Alidiagnosoinnin ja vähättelyn vuoksi allergisen nuhan hoito on usein huonolla tolalla. Moni potilas voi huonosti ja potilaat myös tottuvat pitkään jatkuneisiin allergiaoireisiin. Uusi puhelimeen ladattava sovellus, Allergiapäiväkirja, voi tehokkaaseen lääkitykseen yhdistettynä auttaa tehostamaan allergisen nuhan hoitoa ja saamaan oireet paremmin hallintaan.
7.03.2017
Vuoden alusta käynnistyneessä Filhan hallinnoimassa terveyden edistämisen Kärkihankkeessa on ehtinyt tapahtua jo paljon. Mielenterveys- ja päihdeongelmaisten tupakoinnin vähentämiseen kohdentuva työ on aloitettu eri alueilla. Kahden kuukauden aikana yhteistyö 11 sairaanhoitopiirin kanssa on käynnistynyt aloituskoulutustilaisuuksilla, jotka jatkuvat maaliskuun loppuun.