Uutiset

23.03.2017
Maailman terveysjärjestön WHO:n arvion mukaan vuonna 2015 10,4 miljoonaa ihmistä sairastui tuberkuloosiin ja 1,8 miljoonaa kuoli tautiin. EU:n alueella tuberkuloosiin sairastui samana vuonna 60 000. Tuberkuloosiin kuolee enemmän ihmisiä kuin mihinkään muuhun infektiotautiin. Erityisen ”tappava” on yhtäaikainen tuberkuloosi- ja HIV-infektio.
14.03.2017
Alidiagnosoinnin ja vähättelyn vuoksi allergisen nuhan hoito on usein huonolla tolalla. Moni potilas voi huonosti ja potilaat myös tottuvat pitkään jatkuneisiin allergiaoireisiin. Uusi puhelimeen ladattava sovellus, Allergiapäiväkirja, voi tehokkaaseen lääkitykseen yhdistettynä auttaa tehostamaan allergisen nuhan hoitoa ja saamaan oireet paremmin hallintaan.
7.03.2017
Vuoden alusta käynnistyneessä Filhan hallinnoimassa terveyden edistämisen Kärkihankkeessa on ehtinyt tapahtua jo paljon. Mielenterveys- ja päihdeongelmaisten tupakoinnin vähentämiseen kohdentuva työ on aloitettu eri alueilla. Kahden kuukauden aikana yhteistyö 11 sairaanhoitopiirin kanssa on käynnistynyt aloituskoulutustilaisuuksilla, jotka jatkuvat maaliskuun loppuun.
1.03.2017
Tuoreesti ilmestyneessä kirjassa "Miksi hengästyn?" kliinisen fysiologian emeritusprofessori Anssi Sovijärvi kuvailee kattavasti ja ymmärrettävästi, mistä kaikista syistä hengästyminen voi johtua ja mitä asialle voi tehdä.
13.02.2017
Keuhkoterveysjärjestö Filha jatkaa tupakkatuotteiden käytön vähentämiseen tähtäävää hankettaan Kirgisiassa. Uusi yhteistyösopimus vuosille 2017-2020 Kirgisian valtiollisen terveydenedistämisen keskuksen kanssa allekirjoitettiin 13.2.2017 Bishkekissä.
6.02.2017
Kouvolassa on aloitettu Toimivat palkeet – ikääntyvän hengityssairaan arki –hanke, jonka tavoitteena on lisätä tukea astmaa ja keuhkoahtaumatautia sairastavien arkeen ja parantaa hoitopolun sujuvuutta. Hengityssairaiden hoitoa, neuvontaa ja tukea kehitetään yhdessä eri toimijoiden kesken.
2.02.2017
Duodecimin Tupakka- ja nikotiiniriippuvuus -tietokanta käsittelee käytännönläheisesti tupakka- ja nikotiiniriippuvuuden tunnistamista, tupakoinnin lopettamiseen motivoitumista sekä riippuvuuden hoitoa.
31.01.2017
Tartuntatautilain tavoite on ehkäistä tartuntatauteja ja niiden leviämistä mahdollistamalla varhainen diagnosointi ja tehokas hoito. Uudistettu laki korvaa vuonna 1986 annetun tartuntatautilain. Samanaikaisesti muuttuu usea muu laki, jossa on viittauksia tartuntatautilakiin.