Keuhkoahtaumatauti

Suomessa on meneillään laajoja terveydenhuollon muutoksia, jotka vaikuttavat potilaan rooliin ja hoidon uudelleen organisointiin. Toimiva terveyskeskus –toimenpideohjelmassa edellytetään käyttöönotettavaksi pitkäaikaissairauksien ehkäisy- ja hoitomalli, joka nojaa terveydenedistämiseen ja omahoidon vahvistamiseen.

Tilaisuuden kesto on 1,5 - 2 tuntia ja sen aikana yksi osallistujista pääsee puhaltamaan itse spirometrian. Mahdollisia muita koulutuksessa käsiteltäviä asioita voivat olla mm.

  • toimipisteen omat potilastapaukset
  • tutkimus- ja lähetekäytännöt
  • työnjako

Koulutuksen jälkeen tehdään myös palautekysely.

Koulutus järjestetään omalla työpaikalla ja ryhmän suositeltava koko on 6 – 10 henkilöä. Kouluttajina toimivat sairaanhoitaja Ulla Veteläsuo ja erikoislääkäri Harri Öistämö. 

Lisätietoja yksityiskohdista sekä kuluista:

  1. Mattila T, Vasankari T, Kanervisto M, Laitinen T, Impivaara O, Rissanen H, Knekt P, Jousilahti P, Saarelainen S, Puukka P, Heliövaara M. Association between all-cause and cause-specific mortality and the GOLD stages 1 to 4: a 30-year follow-up among Finnish adults. Accepted for publication in Respiratory Medicine.
Kesto kk/vuosi – kk/vuosi 1/2014 – 12/2017
Päätoteuttaja Filha ry
Muut toteuttajat Allergia- ja astmaliitto, Apteekkariliitto, Hengitysliitto, Hoitotyön Tutkimussäätiö, Salon sosiaali- ja terveystoimi
Rahoittajat Ray
Yhteistyökumppanit Salon liikuntatoimi, SYTY ry, Salon  apteekit, yksityiset liikelaitokset
Tilaa syöte RSS - Keuhkoahtaumatauti