muokattu: 13.6.2022

VIMMA

Hankkeen nimiVIMMA – Vireämpi ammattikuljettaja huoltaa myös itseään
Kesto1.1.2020 – 31.12.2022
PäätoteuttajaFilha ry
YhteistyökumppanitHelsingin kaupungin liikennelaitos (HKL)
Nobina Finland
Oy Pohjolan Liikenne Ab
Toiminta-alueUusimaa, valtakunnallinen
RahoittajaSosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA)
KohderyhmäAmmattikuljettajat
Lyhyt kuvausAmmattikuljettajien terveyden, hyvinvoinnin ja työssä jaksamisen edistämisen hanke, joka sisältää erityisesti uniterveyteen kohdistuvaa ja vireystilaa parantavaa toimintaa.
YhteyshenkilötKati Tuominen, hanketyöntekijä, , 044 493 9716
Katja Riikonen, hankevastaava, , 044 567 4337
Hanke sosiaalisessa mediassaHankkeen Facebook-sivu
Kuljettajien Facebook-ryhmä
#vireyttäkuljettajille
Hankkeesta muuallaVIMMA Innokylässä
VIMMA-artikkeleita
  
Tuettu Veikkauksen tuotoilla

Mikä VIMMA?

Kuljettajan työssä epäsäännölliset ja pitkät työvuorot häiritsevät unta altistaen vireystilaongelmille. Moni kuljettaja kärsii väsymyksestä, univajeesta ja vireystilaongelmista, joiden taustalla on usein jokin uniterveyden häiriö. Esimerkiksi uniapneaa todetaan nykyään yhä useammin myös ammattikuljettajilla, kuten väestöllä yleensäkin.

Virkistävä nukkuminen perustuu terveelliseen elämäntapaan, mutta väsyneenä motivaatio ja voimavarat eivät aina riitä itsestä huolehtimiseen.

Uniterveyden ja vireyden paranemisen ohella toiminnan tavoitteena on ammattikuljettajien pystyvyyden tunteen vahvistuminen ja motivoituminen itsestä huolehtimiseen. Hanketoiminta keskittyy vireyttä tukevien elintapojen ohjaukseen erityisesti syömis- ja liikkumiskäyttäytymisen sekä unirytmin osalta.

Kuljettaja - Tule mukaan hyvävireiseen VIMMA-ryhmään!

Aktiivisessa VIMMA-ryhmässä jutellaan ammattikuljettajille erityisen tärkeistä aiheista: hyvästä vireydestä, riittävästä unesta ja palautumisesta. Pohdimme myös, minkälainen merkitys esimerkiksi liikkumisella ja ruokailuun liittyvillä valinnoilla niihin on.