muokattu: 15.2.2022

Toiminta

Juttua unesta ja vireydestä varikoilla

Teemakuukausina jalkaudumme varikoille tapaamaan kuljettajia yhteistyöyritysten varikoille.

Varikkokäyntien yhteydessä kuljettajilla on mahdollisuus tehdä terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä testejä ja mittauksia. Samalla keskustellaan hyvästä unesta ja vireydestä.

Linja-autonkuljettajat innostuivat porukalla täyttämään unta ja palautumista koskevaan kyselyyn Nobinan Köysikujan varikolla 2/2020.

Huippuaktiivinen kuljettajien VIMMA-ryhmä

VIMMA-ryhmässä jutellaan kuljettajille erityisen tärkeistä aiheista: hyvästä vireydestä, riittävästä unesta ja palautumisesta. Lisäksi pohditaan, minkälainen merkitys esimerkiksi liikkumisella ja ruokailuun liittyvillä valinnoilla niihin on. 
 
Teemakuukausina keskusteluissa keskitytään tarkemmin tiettyyn vireyteen liittyvään aiheeseen.  Käytännön vinkit ovat pääasia. Kuljettajien ajatuksia ja kokemuksia kuullaan myös haastattelujen ja LIVE-lähetysten muodossa.
 

Kuljettajien kokoontumisajoissa liikutaan porukalla!

Vuosittain järjestetään kaiken kuntoisille kuljettajille suunnattuja ryhmäliikuntatapahtumia. Tarkoituksena on liikkua yhdessä rennolla ja kannustavalla meiningillä!

Exsed-mittari konkretisoi kuljettajan arkea

Tarjoamme kuljettajille mahdollisuuden lainata Exsed-mittarin, joka antaa vuorokausikohtaista tietoa esimerkiksi kevyen ja reippaan liikkumisen osalta.

Mittari kertoo päivittäisen istumisen ja seisominen määrän sekä antaa tiedot rauhallisen ja rauhattoman unen määrästä.

Moni kuljettaja on innostunut vähentämään istumista ja lisäämään askeleita päivään mittarin käytön jälkeen.