muokattu: 10.12.2020

VIMMA-artikkelit

 

Vireänä vuorotyöstä huolimatta -artikkeli (3.6.2020),
Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton (AKT) jäsenlehti 4-2020, s. 31

“Epäsäännöllistä vuorotyötä tekevälle hyvät yöunet eivät ole itsestäänselvyys. Riittävä ja laadukas uni on tärkeää paitsi ammattikuljettajan ajoterveyden kannalta, se on myös keskeisin jaksamisen ja palautumisen lähde. Moni ammattikuljettaja nukkuu tahtomattaan tai vahingossa liian vähän.”

 

 

 

Ammattikuljettaja – Arvostatko unta? -artikkeli (3.6.2020)
Ammattikuljettajien vapaaehtoisjärjestö Rahtarit ry:n jäsenlehti 3-2020, s.16

“Hyvin nukkuva ihminen on virkeä ja hyväntuulinen. Moni kuitenkin tinkii unesta. Valtaosa liian vähän nukkuvista ei itse tiedosta, että väsymyksestä on tullut heille uusi normaali.”

 

 

 

 

Vireänä vuorotyöstä huolimatta (VIMMA 10.7.2020)

“Haastattelimme Helsingin kaupungin liikennelaitoksen (HKL) raitiovaununkuljettajia Terhi Saarista ja Jukka Tannista. Epäsäännöllinen vuorotyö haastaa arkirytmiä. Istuvan työn vastapainona molemmat ylläpitävät hyvää vireyttä muun muassa säännöllisellä liikkumisella.”

 

 

 

 

Vireyttä liikkumisesta (lehdistötiedote 10.7.2020)

“Varikoilla kuljettajat puhuvatkin yleisesti, että mikäli ei tavoitteellisesti tee mitään erityistä istumisen vastapainoksi, niin 10–15 kg kertyy herkästi ylipainoa jo yhdessä vuodessa. Eli liikkua pitää sekä katsoa, mitä suuhunsa laittaa. Samalla myös uni paranee.”