muokattu: 9.4.2020

VIMMA

Hankkeen nimi VIMMA – Vireämpi ammattikuljettaja huoltaa myös itseään
Kesto 1.1.2020 – 31.12.2022
Päätoteuttaja Filha ry
Yhteistyökumppanit Helsingin kaupungin liikennelaitos (HKL)
Nobina Finland
Oy Pohjolan Liikenne Ab
Toiminta-alue Uusimaa, valtakunnallinen
Rahoittaja Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA)
Kohderyhmä Ammattikuljettajat
Lyhyt kuvaus Ammattikuljettajien terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen hanke, joka sisältää erityisesti uniterveyteen kohdistuvaa ja vireystilaa parantavaa toimintaa.
Yhteyshenkilöt Katja Riikonen, hankevastaava, , 044 567 4337
Krista Abdulla Hama Salih,
Sanna Lankinen, korkeakouluharjoittelija

Vireyttä kuljettajille!

Laadukas ja riittävä uni on tärkeä osa ammattikuljettajien ajoterveyttä. Moni kuljettaja kuitenkin kärsii väsymyksestä, univajeesta ja vireystilaongelmista, joiden taustalla on usein jokin uniterveyden häiriö. Esimerkiksi uniapneaa todetaan nykyään yhä useammin myös ammattikuljettajilla, kuten väestöllä yleensäkin.

Väsyneenä itsestä huolehtiminen voi jäädä vähälle huomiolle. Ravitsemukseen, liikkumiseen ja elämänrytmiin liittyvällä käyttäytymisellä on tärkeä merkitys paitsi uniterveyden ja vireystilaongelmien parantamisessa, myös kuljettajien työkyvyn ja työssä jaksamisen tukemisessa.

Hankkeen tavoitteena on parantaa ammattikuljettajien uniterveyttä ja vireyttä sekä motivoida heitä itsestä huolehtimiseen ja vireyttä tukevaan elintapojen muutokseen.

 

Hei ammattikuljettaja!

Tykkää, seuraa ja ota vinkit haltuun Facebook-sivullamme!
Käytämme sosiaalisessa mediassa tunnisteita:
#vireyttäkuljettajille
#Filha ry

Seuraava teemakuukausi lähestyy!

Toukokuussa käsittelemme liikkumisen merkitystä vireyteen. Vallitsevan koronatilanteen vuoksi emme kuitenkaan jalkaudu toukokuussa varikoille, vaan toteutamme teemakuukauden sosiaalista mediaa hyödyntäen. Tervetuloa seuraamaan Facebook-sivuamme, jossa pääset uusien vinkkien ja videoiden sekä yhteisten keskustelujen pariin.