muokattu: 5.1.2024

Strategia

FILHA STRATEGIA 2024-2027

MISSIO
Hengitysterveyden hyväksi

VISIO
Alan vaikuttavin kansanterveysjärjestö

ARVOT
Asiantuntijuus: Monipuolinen erityisasiantuntemus ja sen jatkuva kehittäminen – yhdessä tekeminen – asiantuntijaverkosto – vastuullisuus oman asiantuntijuuden kehittymisestä.

Luotettavuus: Luotettava toimija ja kumppani.

Riippumattomuus: Riippumaton eettisesti arvostettu toimintatapa – yhteistyötä eri kumppaneiden ja yhteisöjen kanssa – ei taloudellista tai muuta vastaavaa riippuvuussuhdetta.

Vaikuttavuus: Myönteisiä mitattavia vaikutuksia väestön terveydentilassa, toimintakyvyssä tai hyvinvoinnissa.

Kansainvälisyys: Aktiivinen kansainvälinen toimija.

MITÄ OLEMME
Filha on kansanterveysjärjestö, joka toimii ensisijaisesti keuhkosairauksien ja tuberkuloosin ennaltaehkäisyn, hoidon ja kuntoutuksen edistäjänä sekä tukee nikotiinituotteiden käytön vähentämistä. Filha verkostoi asiantuntijoita kansallisesti sekä kansainvälisesti.

Filha on kansallinen ja kansainvälinen asiantuntija- ja koulutusjärjestö.

Filha:n työ perustuu tutkittuun tietoon. Filha edistää yhteistyössä kumppaneidemme kanssa kansanterveyttä, lainsäädännön kehittämistä ja vaikuttavien käytäntöjen käyttöönottoa sekä tutkimusta.

NÄIN VAIKUTAMME
Hengitysterveyden edistäjä: Asiantuntijamme toteuttavat yhteistyössä kumppaneidemme kanssa hengitysterveyttä ja kansanterveyttä edistäviä hankkeita ja ohjelmia.

Verkostoija: Mahdollistamme moniammatillisen verkostoitumisen ja osaamisen levittämisen.

Kansainvälistäjä: Kansainvälisten verkostojemme avulla välitämme uusinta tietoa ja osaamista alan ammattilaisille ja päätöksentekijöille.

Kouluttaja: Järjestämme asiantuntijoille koulutus- ja verkostopäiviä.

Vaikuttaja: Tutkitun tiedon ja asiantuntemuksemme avulla vaikutamme yhteiskunnalliseen päätöksentekoon ja lainsäädännön kehittämiseen.