muokattu: 18.4.2024

Kansallisen sisäilma ja terveys -ohjelman toisena vuonna saatiin paljon aikaan

Kansallisen sisäilma ja terveys -ohjelman toinen vuosi on päättymässä. Kahden ensimmäisen vuoden aikana ohjelman neljällä osa-alueella on tuotettu runsaasti uutta tietoa sekä työkaluja sisäilmaan liittyvien ongelmien ratkaisemiseen.

Keuhkoterveysjärjestö Filha vastaa ohjelmassa vuosina 2018-2028 terveydenhuollon ammattilaisten kouluttamisesta. Tavoitteena on lisätä tietoa sekä vahvistaa terveydenhuollon ammattilaisten osaamista sisäympäristössä oireilevan potilaan hoidossa. Vuonna 2020 käynnistettiin verkkokoulutusta terveydenhuollon ammattilaisille ja toteutettiin selvitys hoito- ja palvelupolkujen järjestämisen nykytilasta kohdennetusti perusterveydenhuollon johdolle sekä erikoissairaanhoidon keuhkoylilääkäreille. Selvitysraportti julkaistaan vuoden vaihteessa. Lisäksi TerveyskyläPRO-alustalle julkaistaan verkkokurssi terveydenhuollon ammattilaisille vuonna 2021.

Kansallista sisäilma ja terveys -ohjelmaa koordinoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, ja työhön osallistuvat aktiivisesti mm. Työterveyslaitos, Filha ry, Hengitysliitto, Allergia-, Iho- ja Astmaliitto sekä Sisäilmayhdistys ry.

Lue lisää ohjelman keskeisimmistä tuotoksista vuodelta 2020 THL:n tiedotteesta.