muokattu: 12.10.2023

Verkkokurssi sisäilmaan liitetystä oireilusta

TerveyskyläPRO-palvelussa on julkaistu verkkokurssi ”Sisäilmaan liitetty oireilu aikuisilla – miten tutkin, tuen ja hoidan?”. Se on suunnattu erityisesti perusterveydenhuollon lääkäreille ja hoitajille, mutta sopii kaikille terveydenhuollon ammattilaisille. Kurssi on julkaistu vuonna 2022.

Sisäilmaan liitetty oireilu aikuisilla - miten tutkin, tuen ja hoidan? -verkkokurssin mainos, jossa naispuolinen lääkäri kuvituskuvana.

Kurssilla opitaan, mitä tulee ottaa huomioon, kun potilaan oireilun syyksi epäillään sisäilmaa.

Kurssilla esitellään laajasti tekijöitä, jotka saattavat vaikuttaa sisäilmaan liitetyn oireilun taustalla. Kurssin eri moduuleissa käsitellään potilaan kohtaamistilanteisiin liittyviä erityispiirteitä sekä annetaan vinkkejä ja työkaluja kohtaamisen tueksi. Lisäksi syvennytään terveydenhuollon ammattilaisen rooliin sekä potilaan hoidon ja tuen erilaisiin mahdollisuuksiin, joita elävöitetään potilasesimerkein terveydenhuollon näkökulmasta käsiteltynä sekä toipuneiden omilla kuvauksilla.  

Voit käydä kurssin kokonaisuudessaan läpi tai silmäillä itseäsi kiinnostavat kohdat. Voit myös tallentaa itsellesi työkaluja työsi tueksi.

Koko kurssin suorittamiseen menee aikaa 2-3 tuntia. 

Tutustu kurssiin TerveyskyläPRO-palvelussa. Linkki edellyttää kirjautumista palveluun sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisena. 

Verkkokurssin tuottaa keuhkoterveysjärjestö Filha ry osana Kansallista sisäilma ja terveys -ohjelmaa (2018-2028), jonka tavoitteena on edistää terveyttä ja hyvinvointia vähentämällä sisäympäristöön liittyviä haittoja Suomessa. Ohjelmaa koordinoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, ja työhön osallistuvat aktiivisesti Työterveyslaitos, Filha ry, Hengitysliitto, Allergia-, Iho- ja Astmaliitto sekä Sisäilmayhdistys ry. Ohjelma toteuttaa hallituksen Terveet tilat 2028 -ohjelman terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä koskevia toimenpiteitä.

Verkkokurssin sisältöjen suunnitteluun ja kehittämiseen on osallistunut asiantuntijoita Kansallinen sisäilma ja terveys -ohjelman organisaatioista sekä lukuisia terveydenhuollon ammattilaisia ympäri Suomen.