muokattu: 4.12.2020

Tue toimintaa

Lahjoittamalla Filhalle voit tukea työtämme keuhkoterveyden edistämiseksi Suomessa. Teemme työtä ja tutkimusta tällä hetkellä mm. keuhkosyövän, tuberkuloosin, uniapnean ja koronavirustaudin parissa. Lisäksi tupakka- ja nikotiinituotteiden vastainen työ on tärkeä osa Filhan toimintaa.

Rahankeräys

Keräämme varoja raskaana olevien tupakoinnin vähentämiseksi Suomessa. Tiesitkö, että raskaana olevien tupakointi on  Suomessa edelleen huomattavasti yleisempää kuin muissa Pohjoismaissa. Olemme kehittäneet OmatAskeleet-mobiilipaketin raskaana olevien tupakastavieroituksen tueksi.

Voit tehdä lahjoituksen Filhan tilille FI38 8000 1100 0605 90 (DABAFIHH) viitenumerolla 28301 tai MobilePaylla lähettämällä haluamasi lahjoitussumman Filhan lyhytnumeroon 44687.

Filha ry:llä on rahankeräyslupa RA/2020/136 voimassa 13.02.2020-12.02.2021 koko maassa Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Lahjoitukset ja testamentit

Lahjoituksilla ja testamenteilla on ollut merkittävä rooli Filhan yli 110-vuotisen historian aikana. Historiamme alkuaikoina varoja käytettiin tuberkuloosin vastustamistyöhön, jonka ansiosta merkittävä kansansairaus on muuttunut meillä harvinaisuudeksi. Työmme tuberkuloosin voittamiseksi ja keuhkoterveyden edistämiseksi jatkuu.

Filha ry on yleishyödyllinen yhdistys eikä sen tarvitse maksaa perintöveroa saamistaan testamenteista. Näin voimme käyttää lahjoituksesi täysimääräisesti keuhkoterveyden hyväksi. Jos et ole tehnyt testamenttia eikä sinulla ole serkkua läheisempää sukulaista, omaisuutesi perii valtio. Testamentissa voit määrätä koko omaisuutesi tai osan siitä yhdelle tai useammalle taholle, jotka edistävät sinulle tärkeitä asioita.

Mikäli harkitset lahjoitusta tai testamentin tekemistä Filhan hyväksi, ota yhteyttä pääsihteeriimme Tuula Vasankariin.

Alla oleva Filhan juhlavuoden video on tehty 2017. Kerromme siinä Filhan historiasta ja nykytoiminnasta.