muokattu: 19.1.2022

Tue toimintaa

Lahjoittamalla Filhalle voit tukea työtämme keuhkoterveyden edistämiseksi Suomessa. Teemme työtä ja tutkimusta tällä hetkellä mm. keuhkosyövän, tuberkuloosin, uniapnean ja koronavirustaudin parissa. Lisäksi tupakka- ja nikotiinituotteiden vastainen työ on tärkeä osa Filhan toimintaa.

Rahankeräys

Haluatko tukea Filhan työtä lahjoittamalla rahaa? Voit tehdä lahjoituksen Filhan tilille FI38 8000 1100 0605 90 (DABAFIHH) viitenumerolla 28301 tai MobilePaylla lähettämällä haluamasi lahjoitussumman Filhan lyhytnumeroon 44687.

Kerättyjä varoja käytetään:

  • Tuberkuloosia ja keuhkosairauksia käsittelevään tutkimukseen. Varoilla voidaan maksaa esimerkiksi COVID-19-infektion pitkäaikaisvaikutuksiin kohdistuvan tutkimuksen kuluja.
  • Raskauden aikaisen tupakoinnin vastaiseen työhön. Varoilla katetaan muun muassa OmatAskeleet-mobiilivieroituspaketin ylläpidosta, markkinoinnista ja kehittämisestä aiheutuvia kuluja.
  • Tupakasta vieroituksen koulutus- ja valistustyöhön

Keräämme varoja muun muassa raskaana olevien tupakoinnin vähentämiseksi Suomessa. Tiesitkö sen, että raskaana olevien tupakointi on  Suomessa edelleen huomattavasti yleisempää kuin muissa Pohjoismaissa. Olemme kehittäneet OmatAskeleet-mobiilipaketin raskaana olevien tupakastavieroituksen tueksi.

Filha ry:llä on rahankeräyslupa RA/2021/1371 voimassa 20.10.2021 alkaen koko maassa Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Lahjoitukset ja testamentit

Lahjoituksilla ja testamenteilla on ollut merkittävä rooli Filhan yli 110-vuotisen historian aikana. Historiamme alkuaikoina näitä varoja käytettiin tuberkuloosin vastustamistyöhön, jonka ansiosta merkittävä kansansairaus on muuttunut meillä harvinaisuudeksi. Työmme tuberkuloosin voittamiseksi ja keuhkoterveyden edistämiseksi jatkuu.

Filha ry on yleishyödyllinen yhdistys eikä sen tarvitse maksaa perintöveroa saamistaan testamenteista. Näin voimme käyttää lahjoituksesi täysimääräisesti keuhkoterveyden hyväksi. Jos et ole tehnyt testamenttia eikä sinulla ole serkkua läheisempää sukulaista, omaisuutesi perii valtio. Testamentissa voit määrätä koko omaisuutesi tai osan siitä yhdelle tai useammalle taholle, jotka edistävät sinulle tärkeitä asioita.

Mikäli harkitset lahjoitusta tai testamentin tekemistä Filhan hyväksi, ota yhteyttä pääsihteeriimme Tuula Vasankariin.

Alla oleva Filhan juhlavuoden video on tehty 2017. Kerromme siinä Filhan historiasta ja nykytoiminnasta.