muokattu: 20.2.2024

Tue toimintaa

Lahjoittamalla Filhalle voit tukea työtämme keuhkoterveyden edistämiseksi Suomessa. Teemme työtä ja tutkimusta tällä hetkellä mm. keuhkosyövän, tuberkuloosin, uniapnean ja koronavirustaudin parissa. Lisäksi tupakka- ja nikotiinituotteiden vastainen työ on tärkeä osa Filhan toimintaa.

Lahjoitukset ja testamentit

Lahjoituksilla ja testamenteilla on ollut merkittävä rooli Filhan yli 110-vuotisen historian aikana. Historiamme alkuaikoina näitä varoja käytettiin tuberkuloosin vastustamistyöhön, jonka ansiosta merkittävä kansansairaus on muuttunut meillä harvinaisuudeksi. Työmme tuberkuloosin voittamiseksi ja keuhkoterveyden edistämiseksi jatkuu.

Filha ry on yleishyödyllinen yhdistys eikä sen tarvitse maksaa perintöveroa saamistaan testamenteista. Näin voimme käyttää lahjoituksesi täysimääräisesti keuhkoterveyden hyväksi. Jos et ole tehnyt testamenttia eikä sinulla ole serkkua läheisempää sukulaista, omaisuutesi perii valtio. Testamentissa voit määrätä koko omaisuutesi tai osan siitä yhdelle tai useammalle taholle, jotka edistävät sinulle tärkeitä asioita.

Mikäli harkitset lahjoitusta tai testamentin tekemistä Filhan hyväksi, ota yhteyttä pääsihteeriimme Tuula Vasankariin.

Alla oleva Filhan juhlavuoden video on tehty 2017. Kerromme siinä Filhan historiasta ja nykytoiminnasta.