muokattu: 26.1.2024

Kansainvälinen yhteistyö

Filha on aktiivisesti yhteistyössä Maailman terveysjärjestö WHO:n kanssa. Vuosina 1997–2017 toimimme WHO:n nimeämänä yhteistyökeskuksena.

Kansainvälisen tuberkuloosi- ja keuhkosairausunionin (The Union) perustajajäsen olemme vuodesta 1927 ja yhteistyökeskus vuodesta 2001.

Filha toimii sosiaali- ja terveysministeriön nimeämänä puheenjohtajana EU:n Pohjoisen ulottuvuuden Hiv, tuberkuloosi & liitännäisinfektiot -asiantuntijaryhmässä sekä asiantuntijana Barentsin tuberkuloosi- ja hiv-ohjelmassa.

Kansainvälisen Tuberkuloosin tutkimus ja seurantaryhmän (TSRU) jäsen olemme vuodesta 1976. Ryhmän toimintaa koordinoi Filhan alankomaalainen sisarjärjestö KNCV Tuberculosis Foundation.

Osallistumme myös WHO:n GARD-allianssin  (Global Alliance against Chronic Respiratory Diseases) toimintaan.

Järjestämme kansainvälistä tuberkuloosikoulutusta yhteistyössä eurooppalaisen TBNet-tuberkuloosiverkoston, KNCV Tuberculosis Foundationin, Borstelin tutkimuskeskuksen ja Tarton yliopiston kanssa.

Yhteistyö on aktiivista Euroopan tartuntatautivirasto ECDC:n kanssa.

Olemme myös mukana THL:n Hyvien käytäntöjen levittäminen HIV:n ja tuberkuloosin vastaisessa työssä Barentsin alueella -hankkeessa.