muokattu: 11.9.2023

Filha ja terveydenhuollon ammattilaisten kysely esillä Lääkärilehdessä

Filha ry:n pääsihteeriä, professori Tuula Vasankaria haastateltiin Lääkärilehteen. Haastattelun aiheena oli keskeiset sisäilmateemat tällä hetkellä.

Filhassa valmistelemme parhaillaan sisäilma-aiheista kyselyä terveydenhuollon ammattilaisille. Kyselyn tavoitteena on kartoittaa terveydenhuollon ammattilaisten näkemyksiä sisäilmasta oireilevan potilaan hoidon ja tuen teemoihin liittyen. Kysely toteutetaan lokakuun aikana.

Filha on toteuttanut sisäilma-aiheisen kyselyn terveydenhuollon ammattilaisille edellisen kerran vuonna 2019. Tuolloin kartoitimme terveydenhuollon ammattilaisten koulutustarpeita. Kyselyn tuloksiin voit tutustua tästä.

Tuula Vasankarin haastattelun voit lukea kokonaisuudessaan Lääkärilehden verkkosivuilta.

Kansallinen sisäilma ja terveys -ohjelman (2018–2028) tavoitteena on edistää terveyttä ja hyvinvointia vähentämällä sisäympäristöön liittyviä haittoja Suomessa. Ohjelmaa koordinoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, ja työhön osallistuvat aktiivisesti Työterveyslaitos, Filha ry, Hengitysliitto, Allergia-, Iho- ja Astmaliitto sekä Sisäilmayhdistys ry. Ohjelma toteuttaa hallituksen Terveet tilat 2028 -ohjelman terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä koskevia toimenpiteitä.