muokattu: 22.6.2023

Kansallisen sisäilma ja terveys -ohjelman kevään 2023 tuotokset

Vuonna 2018 käynnistynyt kymmenvuotinen Kansallinen sisäilma ja terveys -ohjelma (2018–2028) on pian puolivälissä ja sen väliarviointi on ajankohtaista. Kevään aikana ohjelmassa on tuotettu tutkittua tietoa ja toimintamalleja kansalaisten, työpaikkojen, kuntien sekä terveydenhuollon ammattilaisten tueksi.

Myös Filha on mukana ohjelmassa. Osana ohjelmaa olemme kouluttaneet terveydenhuollon ammattilaisia sekä ylläpidämme terveydenhuollon ammattilaisten sisäilmaverkostoa. Olemme myös aiemmin julkaisseet TerveyskyläPRO:ssa verkkokurssin ”Sisäilmaan liitetty oireilu aikuisilla – miten tutkin, tuen ja hoidan?”. Verkkokurssi on suunnattu erityisesti perusterveydenhuollon lääkäreille ja hoitajille, mutta sopii kaikille terveydenhuollon ammattilaisille.

Voit tutustua ohjelman tuotoksiin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta. Sivuille on poimittu Kansallisen sisäilma ja terveys -ohjelman keskeisimpiä tuotoksia keväältä.

Kansallinen sisäilma ja terveys -ohjelman (2018–2028) tavoitteena on edistää terveyttä ja hyvinvointia vähentämällä sisäympäristöön liittyviä haittoja Suomessa. Ohjelmaa koordinoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, ja työhön osallistuvat aktiivisesti Työterveyslaitos, Filha ry, Hengitysliitto, Allergia-, Iho- ja Astmaliitto sekä Sisäilmayhdistys ry. Ohjelma toteuttaa hallituksen Terveet tilat 2028 -ohjelman terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä koskevia toimenpiteitä.