muokattu: 31.5.2022

Maailman tupakaton päivä tuo esille tupakan ympäristövaikutuksia

Maailman tupakattomana päivänä 31.5. halutaan lisätä tietoisuutta tupakan ympäristövaikutuksista. Vaikutukset ovat mittavia sisältäen sekä tupakan viljelyyn, tuotantoon ja jakeluun sekä luontoon jätettyjen tupakantumppeihin liittyviä haittoja. Tupakantumpit sisältävät monia ympäristöön liukenevia haitallisia kemikaaleja, ja yhden tupakantumpin liukeneminen voi kestää vuosia. Tässä WHO:n kampanjassa todetaankin, että tupakan kulutuksen vähentäminen on avaintekijänä myös muiden kuin suoraan terveyteen liittyvien YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi. Tupakoinnin ja nuuskan käytön lopettamisen tuen tehostaminen liittyy vahvasti tähän tavoitteeseen.

Pikkutöppöset Onnistumiseen

Suomessa reilu kymmenes lapsista altistuu jo sikiöaikana tupakansavulle. Pikkutöppöset onnistumiseen –hankkeessamme tuemme vauvaa odottavia ja pikkulasten vanhempia ottamaan 7+1 askelta kohti nikotiinittomuutta. Anonyymeissa chateissamme yhdistyy vertaistuki, ammattilaisen apu sekä verkossa saatavan tuen vaivattomuus. Chat-toiminnan lisäksi Pikkutöppöset jakaa informatiivista ja viihdyttävää sisältöä tupakoinnin lopettamisesta empaattisella otteella Instagramissa ja TikTokissa.

Irti nuuskasta

Ympäristöhaitat koskevat kaikkia tuotteita, joissa on käytetty tupakkakasvista saatavaa nikotiinia. Näin ollen ympäristöhaitat liittyvät myös nuuskan käyttöön. Irti nuuskasta -hanke tarjoaa varusmiehille motivaatiota, tukea, tietoa ja taitoja nuuskan käytön vähentämiseen ja lopettamiseen. Nuuskan käytön lopettaminen on tärkeää yksilön terveyden kannalta, mutta myös ympäristövaikutusten hillitsemiseksi.

Jätä kommentti