muokattu: 12.10.2022

PANDEMICS-ohjelma: Onko koronakriisi ohi ja kuinka rakennamme kriisinkestävämmän yhteiskunnan?

Paneelikeskustelu koronakriisin epäkohdista ja resilienssistä: kuinka rakennamme kriisinkestävämmän yhteiskunnan? 11.10.2022

Strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittamassa PANDEMICS-ohjelmassa keskitytään pandemioiden aiheuttamiin kriiseihin ja niiden laajamittaisiin yhteiskunnallisiin vaikutuksiin. Yksi ohjelman hankkeista on RECIPE, joka tutkii kaupunkisuunnittelun ja kaupunkiympäristöjen roolia pandemioiden ennaltaehkäisyssä. Filha on mukana RECIPE-hankkeen vuorovaikutusta ja viestintää koordinoivassa ja tutkivassa työpaketissa.

Tänään 11.10.2022 oli PANDEMICS-ohjelman keskustelutilaisuus Helsingin yliopiston Tiedekulmassa teemalla Onko koronakriisi ohi ja kuinka rakennamme kriisinkestävämmän yhteiskunnan? Tilaisuuden alussa oli kaksi paneelia, joista toisessa aiheena oli Koronakriisin epäkohdat ja resilienssi: kuinka rakennamme kriisinkestävämmän yhteiskunnan? Tähän keskusteluun osallistui Maija Sakslin eduskunnan oikeusasiamiehen kansliasta. Keskustelun loppupuolella Sakslin huomautti, että koronapandemian tarkastelussa hyvää taustoitusta saa katsomalla vanhan elokuvan Ne 45000.

Kyseinen elokuva koskee yhtä aiempaa suurta pandemiaa, tuberkuloosia. Sen on tilannut Filhan edeltäjä Suomen Tuberkuloosin Vastustamisyhdistys ja elokuva on valmistunut vuonna 1933. Ohjaajina Erkki Karu ja Risto Orko. Elokuva on kokonaisuudessaan katsottavissa Elonetissa alla olevasta linkistä. Elonet on Kansallisen audiovisuaalisen instituutin tarjoama tietokanta ja suoratoistopalvelu.

https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_117662

PANDEMICS-keskustelutilaisuuden tallenne paneelikeskusteluista löytyy alla olevasta linkistä:

https://tiedekulmamedia.helsinki.fi/fi/web/tiedekulma/player/webcast?eventId=192791683

Jätä kommentti