muokattu: 22.3.2021

Vertaistukea tuberkuloosiin sairastuneille

Maaliskuun alusta tarjotaan tuberkuloosiin sairastuneille mahdollisuus vertaistukeen lääkehoidon aikana. Tuberkuloosiin sairastuminen ja sairauden hoito muuttavat yksilön elämää monin tavoin ja herättävät tarpeen keskustella samassa tilanteessa olevan ihmisen kanssa.

Potilailla on mahdollisuus keskustella puhelimitse tai viestitellä vertaistukihenkilön kanssa suomeksi tai englanniksi maanantaisin ja torstaisin sovittuna aikana.

Pyydä potilasta ottamaan yhteyttä lisätiedon ja vertaistukihenkilön yhteystietojen saamiseksi: Marianne Helander, p. 044 771 7712, .

Vertaistukihenkilöt ovat käyneet OLKAn Toivo-valmennuksen vertaistukijoille. Vertaistuki on samaa sairautta sairastavien tai samankaltaisten elämänkokemusten läpikäyneiden ihmisten keskinäistä tukea, joka toimii julkisten palvelujen rinnalla.

Kyseessä on pilotti, joka liittyy Filhan yhteistyössä HYKS:n ja Tays:n kanssa  toteuttamaan hankkeeseen.

 

Olemme mukana Vertaistalossa. Vertaistalo.fi on valtakunnallinen verkkopalvelu, joka auttaa löytämään vertaistukea ja luotettavaa tietoa vertaistuesta myös paikallisesti. Vertaistalon sisällöntuottajana toimii HUSin ja EJY ry:n kehittämä OLKA®-toiminta. Vertaistalo on osa Terveyskylää, jota rakennetaan Suomen yliopistosairaaloiden yhteistyönä tiivisti yhdessä ammattilaisten, potilasjärjestöjen, potilaiden ja heidän läheistensä kanssa. Terveyskylän rakentamista koordinoi HUS.