muokattu: 24.5.2023

Filha on mukana Vinkit kentältä -juttusarjassa

Vinkit kentältä -juttusarjassa esitellään hyvän sisäilman eteen tehtävää työtä Terveet tilat -ohjelman sidosryhmissä. Pääsihteerimme professori Tuula Vasankari antoi haastattelunsa juttusarjaa varten.

Tänään julkaistussa juttusarjan osassa pohditaan ajankohtaisia teemoja tämänhetkiseen sisäilmatilanteeseen liittyen Suomessa. Tuomme esiin erityisesti koulutuksen merkitystä terveydenhuollon ammattilaisten sisäilmaosaamisen kehittämisessä. Lisäksi ennaltaehkäisy ja eri alojen välinen yhteistyö on tärkeää.

Pääset lukemaan Tuula Vasankarin haastattelun sekä tutustumaan Filhan ajankohtaisiin toimiin sisäilmaan liittyen Terveet tilat -ohjelman verkkosivuilta.

Filha on mukana Kansallinen sisäilma ja terveys -ohjelmassa (2018–2028). Ohjelman tavoitteena on edistää terveyttä ja hyvinvointia vähentämällä sisäympäristöön liittyviä haittoja Suomessa. Ohjelmaa koordinoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, ja työhön osallistuvat aktiivisesti Työterveyslaitos, Filha ry, Hengitysliitto, Allergia-, Iho- ja Astmaliitto sekä Sisäilmayhdistys ry. Ohjelma toteuttaa hallituksen Terveet tilat 2028 -ohjelman terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä koskevia toimenpiteitä.