muokattu: 10.6.2022

Kansallisen sisäilma ja terveys -ohjelman aikaansaannokset alkuvuonna 2022

THL:n koordinoimassa Kansallisessa sisäilma ja terveys -ohjelmassa panostettiin kevään 2022 aikana erityisesti terveydenhuollon ammattilaisten tukemiseen ja uuteen tietoon kotien VOC-pitoisuuksista.

Osana ohjelmaa Filha on kehittänyt verkkokurssin terveydenhuollon ammattilaisille: Sisäilmaan liitetty oireilu aikuisilla – Miten tutkin, tuen ja hoidan? (TerveyskyläPRO). Kurssilla opitaan, mitä tulee ottaa huomioon, kun potilaan oireilun syyksi epäillään sisäilmaa. Kurssi on suunnattu erityisesti perusterveydenhuollon lääkäreille ja hoitajille, mutta sopii kaikille terveydenhuollon ammattilaisille. Kurssi täydentyy loppuvuoden 2022 aikana uusilla moduuleilla.

Verkkokurssin lisäksi terveydenhuollon ammattilaisia  on koulutettu sairaanhoitopiireittäin.

Lue koko uutinen ja tutustu myös muihin ohjelman aikaansaannoksiin THL:n julkaisemasta uutisesta.

Kansallinen sisäilma ja terveys -ohjelman (2018–2028) tavoitteena on edistää terveyttä ja hyvinvointia vähentämällä sisäympäristöön liittyviä haittoja Suomessa. Ohjelmaa koordinoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, ja työhön osallistuvat aktiivisesti Työterveyslaitos, Filha ry, Hengitysliitto, Allergia-, Iho- ja Astmaliitto sekä Sisäilmayhdistys ry. Ohjelma toteuttaa hallituksen Terveet tilat 2028 -ohjelman terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä koskevia toimenpiteitä.