muokattu: 14.5.2024

Ymmärrä ja puutu – nuoret vapetuksen keskellä

Mitä vape sisältää? Onko se tosiaan terveydelle haitallista? Miten ottaa vapen käyttö puheeksi lasten ja nuorten kanssa?
Yhtenä Helsingin hyvinvointisuunnitelman toimenpiteenä on lasten ja nuorten nikotiinittomuuden edistäminen. Koska vape on noussut voimakkaasti ilmiöksi, osana Savuton Helsinki –verkoston työtä tehtiin video ”Ymmärrä ja puutu – nuoret vapetuksen keskellä”. Se on nyt julkaistu ja löydät sen Helsinki-kanavalta: Ymmärrä ja puutu – nuoret vapetuksen keskellä

Videon sisältö painottuu vapen käytön tunnistamiseen ja käytöstä aiheutuviin haittoihin, sekä antaa vinkkejä tapoihin ottaa vapen käyttö puheeksi lasten ja nuorten kanssa. Lisäksi tältä intrasivulta löydät lisätietoa, oheismateriaalia vape-aiheen käsittelyyn lasten ja nuorten kanssa sekä kootusti järjestöjen tarjoamat nettisivut ja palvelut.

Videon kesto on noin neljä minuuttia ja se on saatavilla sekä suomen- että ruotsinkielisenä Förstå och agera – e-cigaretter bland ungdomar ja tekstitettynä englanniksi. Videon on tuottanut Tussitaikurit ja se on tehty Savuton Helsinki -verkoston ja toimialojen yhteistyönä.